• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
9
دکتر کریمی خبرداد:

اجرای طرح لانه کوبی برای کاهش بیماری سالک درمرودشت

  • کد خبر : 1562
  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۹:۰۰
اجرای طرح لانه کوبی برای کاهش بیماری سالک درمرودشت

به گزارش پایگاه خبری افق مرودشت ، در کنترل بیماری سالک فقط یک راهکار موثر نبوده و مجموعه ای از فعالیتها باید انجام شود تا شیوع بیماری در سطح جامعه کاهش یابد .  که در همین راستا اموزش بهداشت به مردم در زمینه رعایت اصول حفاظت فردی ، بهسازی محیط و رعایت بهداشت محیط  از […]

به گزارش پایگاه خبری افق مرودشت ، در کنترل بیماری سالک فقط یک راهکار موثر نبوده و مجموعه ای از فعالیتها باید انجام شود تا شیوع بیماری در سطح جامعه کاهش یابد .  که در همین راستا اموزش بهداشت به مردم در زمینه رعایت اصول حفاظت فردی ، بهسازی محیط و رعایت بهداشت محیط  از انتقال دامداریها به خارج از مناطق مسکونی سطح شهر  ، جمع آوری و تسطیع نخاله های ساختمانی ، لوله گذاری کانالهای فاضلاب ، انتقال مراکز فروش ضایعات به خارج از شهر ، سم‌ پاشی دامداریها و..   می تواند در کنترل بیماری موثر باشد .

دکتر کریمی در ادامه گفت: با توجه به اینکه سالک شایع در شهرستان مرودشت از نوع مرطوب می باشد و در سالک‌ نوع مرطوب موشهای صحرایی به عنوان مخزن اصلی انگل سالک محسوب می شوند اجرای طرح جونده کشی هم می تواند در کاهش بیماری موثر واقع شود .که در همین راستا  طرح جونده کشی   طعمه آغشته به سم در لانه موشهای صحرایی قرار داده شده تا با مرگ‌ موشها ، جمعیت انها کاهش پیدا کرده و در واقع مخازن سالک کمتر شود .

وی در ادامه خاطر نشان کرد : این طرح از اوایل  اردیبهشت تا شهریور  ماه و در ۵ مرحله باید اجرا شود .  با توجه به اینکه حدود ۹۰ درصد موارد سالک شهرستان مرودشت در سال ۴۰۱ مربوط به جمعیت ساکن شهر مرودشت بوده قرار  شده این طرح به صورت کامل در حاشیه شهر اجرا گردد. 

در مرحله اول طرح ابتدا شناسایی لانه های موشهای صحرایی وتخریب لانه  انجام و بعد از ۴۸ ساعت مجددا از لانه های تخریب شده قبلی بازدید و مواردی که لانه ها باز شده به منزله فعال بودن و زنده بودن موشها می باشد که با قرار دادن طعمه سمی و بستن در لانه با سنگ یا کلوخ موجب مرگ موشها خواهد شد . 

رئیس شبکه بهداشت و درمان  شهرستان مرودشت گفت: در شهر مرودشت کارشناسان واحد بیماریهای واگیر مرکز بهداشت به بررسی حاشیه شهر مرودشت تا شعاع ۷۰۰ متری از آخرین منزل مسکونی و شناسایی لانه موشهای صحرایی و تخریب لانه ها  اقدام کرده و در مرحله بعد  نیز  طعمه گذاری لانه های فعال را انجام خواهند داد .  در انجام این طرح ۱۸ نفر از کارشناسان شبکه بهداشت در قالب ۶ تیم سه نفره  مشارکت داشتند . در مجموع در سطح حاشیه شهر مرودشت تا شعاع ۷۰۰ متری از اخرین منزل  حدود ۳۰ کلونی موشهای صحرایی با تعداد تقریبی ۵۰۰ لانه  فعال موش شناسایی که مرحله اول طعمه گذاری برای انها انجام شد .  دومین مرحله طعمه گذاری حداکثر تا هفته آینده باید انجام شود . در این طرح از سم برودیفاکوم به عنوان  طعمه موشهای صحرایی استفاده شده است. این طرح در روزهای اینده در اطراف روستاهایی که به عنوان کانون انتقال سالک‌محسوب می شوند نیز اجرا خواهد شد.

لینک کوتاه : https://ofoghemarvdasht.ir/?p=1562

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.